Köpvillkor och info

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi sparar följande persondata om våra kunder:Förnamn, Efternamn, Företag/organisation, E-post, Person-/org.nr, Momsnummer, Adress, Postnummer, Ort, Land, Telefonnummer. Vid beställningar sparas ip-adress, E-post, Person-/orgnr, Momsnummer, Adress, Företag, Förnamn, Efternamn, Adress, Postnummer, Ort, Telefonnummer.

Mängden information som sparas om dig som enskild kund beror på hur många uppgifter utöver de obligatoriska du fyller i vid registrering och/eller beställning. Du kan när som helst begära utdrag, ändring eller radering av dessa uppgifter. 

För att tryckeriet ska kunna skicka din beställning får de följande uppgifter om dig som kund: Förnamn, Efternamn, Adress, Postnummer, Ort samt telefonnummer, sistnämnda för att du ska kunna få ett sms när din beställning finns att hämta på aktuellt utlämningsställe. Uppgifterna sparas på tryckeriets server och används inte i något annat sammanhang eller av tredje part.

Då Frida Form&Design drivs av företaget Illustraform sparas och arkiveras underlag för bokföring under sju (7) år efter genomförd beställning, detta enligt bokföringslagens regler om arkivering.

Följande villkor gäller när du handlar här i e-butiken. För privatkunder gäller Konsumentköplagen och Distansavtalslagen. Läs igenom köpvillkoren innan du handlar och tänk på att du ansvarar för att alla inmatade uppgifter är korrekta.

ÅNGERRÄTT OCH REKLAMATION
Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Under förutsättning att varan är i samma skick som när du mottog den och att den skickas tillbaks i originalförpackning får du pengarna tillbaka. Kom ihåg att skicka med kvitto eller kopia på faktura och eventuella bankupplysningar inom 7 dagar efter leverans. Vid utnyttjande av Ångerrätt/Öppet köp betalar du som kund för returfrakten och den återbetalas inte. Om din vara skulle vara trasig eller felaktig ska du meddela det inom 7 dagar efter leverans.

KVALITÉT OCH FÄRGER
Postrarna printas på 200 gr Satin halvmatt fotopapper och blir skarpa och klara i färger, former och linjer. De grafiska trycken i begränsad upplaga trycks på Hahnemühle German Etching 310gr, ett vitt finstrukturerat konstnärspapper av 100% alfacellulosa med en fin ytstruktur. German Etching är ett mycket populärt papper över hela världen för konst och fotografi. Eftersom färgåtergivningen varierar mellan olika bildskärmar kan färgerna du ser på skärmen skilja sig lite från dem på trycket.

STORLEKAR POSTERS
På de flesta av postrarna finns det en vit ram runt motivet och denna är alltid inräknad i de storlekar som anges. Bredden på de vita ramarna kan skilja sig lite åt för ett motiv, beroende på posterns storlek. Postrarna finns i storlekarna 30x40, 40x50, 50x70 och 70x100 cm.

STORLEKAR GRAFISKA TRYCK I BEGRÄNSAD UPPLAGA
De grafiska tryck som finns i begränsad upplaga signeras (Frida Nilsson) och numreras med blyerts i nederkanten. De finns i storlekarna 24x30 cm, 30x40 cm och 40x50 cm och några även i 50x70 cm.

LEVERANSTIDER
Din beställning skickas omgående till tryckeriet som skickar ditt paket till dig så fort som möjligt. Leveranstid varierar men brukar ske inom en vecka. När ditt paket finns att hämta får du en avi om detta med posten. Glasunderlägg skickas som brev senast dagen efter att beställningen gjorts. Postens leveranstid kan variera mellan ca 1-5 arbetsdagar. 

INRAMNING?
För allra bäst reslutat lämnar du in postern eller ditt grafiska tryck på en ramverkstad. Vill du rama in på egen hand hittar du ramar som passar i storlek på IKEA (till exempel RIBBA) eller Åhléns.

SEN BESTÄLLNING!
Tryckeriets leveranstider kan jag tyvärr inte kan påverka men önskar du en bild att visa upp - till exempel om tavlan är en present - kan du få en sådan mailad. Kontakta mig så hjälper jag dig så fort som möjligt!

ORDERBEKRÄFTELSE
När du gjort en beställning skickas en orderbekräftelse automatiskt ut till den mailadress som är angiven i ordergången. Får du ingen orderbekräftelse är mailadressen förmodligen felaktig eller så har mailet hamnat bland skräpmail. Det kan förstås också bero på att något blivit fel i ordergången och att ordern inte nått fram. Kontakta mig alltid så snart du kan om du inte fått någon orderbekräftelse.

HANDLA MED PRESENTKORT
Ange rabattkoden i kassan när du betalar så dras beloppet av från din beställning. Presentkortet går att använda en gång. Inga ersättningar, överlåtelser eller kontanter motsvarande samma värde ges. Presentkortet är giltigt i 2 år efter beställningsdatum.

BETALNINGSALTERNATIV
Du kan betala med kort direkt i butiken, via Swish eller mot faktura. Betalar du via Swish anger du ordernummer och ditt namn vid överföring.